K4 NAPRAPATI & TRÄNING

Kropp + Kraft + Kost + Kunskap = K4

För att få en hälsosam livsstil räcker det inte med att bara äta rätt eller att bara träna en eller ett par dagar i veckan. Vi tror på att samspelet mellan kroppen, dess kraft, maten du stoppar i dig och kunskapen om dessa områden är den bästa kombinationen för en hälsosam och aktiv livsstil. Välkommen in till oss för att lära dig mer om hur du tar hand om dig själv.

Kropp

Vår kropp är vår rörelseapparat och varje led, muskel och ligament har ett syfte. För att undvika skador eller besvär gäller det att hitta en balans mellan aktivitet och inaktivitet. Detta är inte alltid så lätt idag och många människor har smärtor och besvär i rörelseapparaten.

En behandling hos K4 syftar till att minska smärta i muskler och leder och att därefter återställa kroppens naturliga förmåga till funktion och rörlighet.

Kraft

Rörelse är grunden för våra liv. Våra kroppar med dess muskler, skelett, blodomlopp och nervsystem är skapade för att vi skall röra på oss.

Förr i tiden letade, fångade och samlade vi mat och vatten för att överleva. Vi rörde på oss varje dag, hela livet. Idag har vi mat, vatten och annat vi behöver bara ett knapptryck bort, vilket ökar risken för stillasittande. I förlängningen kan det leda till att vi tidigt drabbas av ohälsa, besvär och sjukdomar som förkortar livet. Idag behöver vi röra på oss för att överleva.

På K4 jobbar vi med rörelse på olika sätt. I vår behandling och på våra olika träningspass.

Kost

Mat är information för våra celler som bestämmer åt vilket håll vår hälsa rör sig. Vad vi äter avgör om vi får energi och näring, eller om den istället stjäl energi och näring, exempelvis för matsmältning eller avgiftning av kroppen.

På K4 tror vi inte på dieter, strikta kostprogram eller förbud. Vi tror på att äta sig frisk med bra, näringsriktig kost och rätt typ av råvaror.

Kunskap

Vi ser det som en viktig del i helheten att förmedla kunskap – om kroppen och knoppen, om rörelse och kost. Vad ska vi förse våra kroppar med och varför? Vi erbjuder olika slags workshops och föreläsningar och vår ambition är att varje månad beröra något av våra fyra K:

Kropp Kraft Kost Kunskap!

VI PÅ K4

Katrin Larsson

Det är jag som driver K4. Är utbildad på Naprapathögskolan och tog examen 2008. Efter examen har jag vidareutbildat mig inom kropp, kost och träning. Jag tror på att varje människokropp är unik och det finns många olika tekniker för att få en välfungerande kropp och rörelseapparat. Det absolut bästa, oavsett ålder eller fas i livet är förebyggande träning och behandling.

Katrin_Larsson
Sofie Yazdani

Sofie Yazdani

Jag är naprapat och personlig tränare på K4. Är utbildad på Naprapathögskolan och tog examen 2019. Vidareutbildad som personlig tränare, träning under/efter graviditet samt inom dry needling. Som naprapat är mitt mål att lindra smärta men också att tillgodose verktyg och kunskap för att uppnå en långvarigt stark och smärtfri kropp.

Styrketräning och löpning ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Älskar att utöva själv samt sprida min kunskap och glädje om till andra!

Ann Lindberg

Jag tror att vi behöver ställa oss frågan ”Vad är hälsa för mig”?
Mitt synsätt på hälsa inkluderar vårt inre och mentala mående, att se på sin hälsa som en helhet. Det sociala, vår sömn och återhämtning, vår kost och rörelse, om vi är stressade, vilka val vi gör och krav vi ställer på oss själva. När vi utforskar det och hittar vårt ”varför” och samtidigt höjer blicken, så kan vi åstadkomma positiva förändringar i vårt liv.

Jag arbetar som hälsocoach och har utbildningar inom Kostrådgivning, Stresscoach, Mindfullnessinstruktör, Somainstruktör, Funktionell Träning, Träning före och efter graviditet.

Mia Valåmo

Mia Valåmo

Jag är legitimerad Naprapat och personlig tränare på K4. Jag är även vidareutbildad inom dry needling och personlig träning samt ett flertal andra kurser inom manuell medicin.

Som naprapat är jag mån om att ta reda på orsaken till dina besvär och att behandla i såväl smärtlindrande som förebyggande syfte. Jag implementerar de behandlingsmetoder och tekniker som passar just dig och ger dig tips på övningar som förebygger och förhindrar återfall.

En stark och robust kropp är något jag tycker är viktigt för att upprätthålla god hälsa. Jag erbjuder därför grupp-pass med fokus på olika typer av styrka samt personlig träning med utgångspunkt i dina förutsättningar och önskemål.