INTEGRITETSPOLICY K4 NAPRAPATI

K4 Naprapati & Träning AB, org. nr 559113-3276, är personuppgiftsansvarig och ansvarar för behandlingen av personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (även kallad GDPR).

Denna policy började gälla den 25 maj 2018 när Dataskyddsförordningen trädde ikraft. Förordningen stärker dina rättigheter när det gäller personlig integritet. Det är viktigt att du känner dig trygg i behandlingen av dina personuppgifter.

Utsedd personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är enligt lagen den som hanterar personuppgifter, i vårt fall K4 Naprapati & Träning AB, org. nr 559113-3276 med adress Väsbyvägen 7C, 194 39 Upplands Väsby.

Vad är personuppgifter?

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är vid liv. Det innebär att bland annat följande är personuppgifter: namn, adress, telefonnummer, e-postadress etc.

Syftet med hantering av personuppgifter

K4 Naprapatis syfte med att behandla dina personuppgifter är i första hand att fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund och våra uppdrag.
Uppgifterna används även för framtagande av statistik avseende marknads-, besöks-, leverantörs- och kundanalyser. Därutöver behandlas uppgifterna i syfte att samla och analysera information om nuvarande kunder, journalister, leverantörer, besökare, intressenter, förtroendevalda och samarbetspartners av både generell och riktad karaktär. Personuppgifter kan också användas för undersökningar, bearbetningar, inbjudningar till event/evenemang och för att besvara frågor samt i övrigt behandla dina frågor eller ärenden.

Vid personlig kontakt samlar K4 Naprapati även in övriga personuppgifter som du själv väljer att lämna. K4 Naprapati behandlar online-identifikatorer, såsom IP-adresser, MAC-adresser eller motsvarande som lämnas av webbplatsbesökare via dator, surfplatta eller mobil. Uppgifterna anonymiseras via Google Analytics och vi analyserar bara informationen aggregerad på olika kategorier.

Varför ber vi om dina personuppgifter?

Först och främst ber vi om uppgifterna för att kunna kontakta dig och hjälpa dig med frågor och uppdrag. Vi kan också använda uppgifterna till:

  • Att förbättra och anpassa vår kommunikation och den verksamhet och det kundbemötande som vi skapar och levererar till våra kunder. Detta görs bland annat genom utskick av enkäter och analys av dina intressen samt din kund- och besöksupplevelse.
  • Kommunikation, nyhetsbrev och riktad marknadsföring via e-post, Facebook eller andra sociala medier för K4 Naprapatis (eller våra samarbetspartners) evenemang och relaterade produkter, tjänster eller projekt. Du har dock alltid möjlighet att välja bort sådan kommunikation genom att klicka på länken i mailutskick eller avregistrera prenumeration.

Hur länge lagras dina personuppgifter?

Vi behåller dina personuppgifter under den tid som behövs för att fullgöra våra åtaganden gentemot dig. Tiden varierar beroende på åtagandet och ev. rättsliga krav som omgärdar åtagandet. I de fall K4 Naprapati använder intresseavvägning, även kallat “Berättigat intresse”, som laglig grund för ett ändamål har du möjlighet att invända mot behandlingen. Direktmarknadsföring såsom exempelvis nyhetsbrev, pressmeddelanden med mera ingår i den kategorin. Om du invänder mot direktmarknadsföring kommer K4 Naprapati att upphöra med behandlingen av dina personuppgifter i direktmarknadsföringssyfte. Marknadsföringsåtgärder där du som kund/medlem aktivt valt att använda en av K4 Naprapatis tjänster eller annars sökt upp K4 Naprapati för att få veta mer om våra tjänster räknas inte som direktmarknadsföring.

Säkerhet

K4 Naprapati har säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot olovlig eller obehörig behandling. Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att K4 Naprapati ska kunna uppfylla angivna ändamål har tillgång till dem.

Vilka kan K4 Naprapati komma att dela dina personuppgifter med?

K4 Naprapati samarbetar med ett antal underleverantörer inom exempelvis IT-drift, underhåll av hemsida, pressregister, marknadsföringsplattformar etc. K4 Naprapati kan komma att dela dina personuppgifter med dem, för att vi tillsammans med underleverantörerna ska kunna erbjuda tjänster viktiga för vår verksamhet och vårt åtagande gentemot dig. Alla underleverantörer som behandlar personuppgifter på uppdrag av oss är så kallade personuppgiftsbiträden. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag eller en myndighet som behandlar personuppgifter för någon annans räkning. När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig, gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Dina rättigheter

En gång per kalenderår kan du kostnadsfritt få veta vilka av dina personuppgifter som K4 Naprapati hanterar och i vilka ändamål. Detta sker genom begäran om ett så kallat registerutdrag. Du kan begära att dina personuppgifter rättas, så kallat ”Rätt till rättelse”, ifall uppgifterna är felaktiga. Du har även rätt att kräva att K4 Naprapati raderar dina personuppgifter från våra samtliga system, i lagen kallat ”Rätten att bli bortglömd”. K4 Naprapati har rätt att neka din begäran om radering om det finns avtal eller legala skyldigheter som hindrar detta. Det kan bland annat röra sig om skyldigheter som kommer från andra lagar, till exempel bokförings- och skattelagstiftning. När det rättsliga åtagandet har upphört gallras uppgifterna.

Vad gör Datainspektionen och när ska man kontakta dem?

Datainspektionen är ansvarig för att övervaka tillämpningen av lagstiftningen. Den som anser att ett företag/organisation/myndighet hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan lämna in ett klagomål till Datainspektionen. Kontaktuppgifter till Datainspektionen hittar du på deras hemsida.

Har du frågor om vår policy?

Denna integritetspolicy uppdaterades den 20 februari 2019. K4 Naprapati kan komma att göra förändringar i denna integritetspolicy. Om vi genomför förändringar av större betydelse för dig eller angående hur K4 Naprapati behandlar personuppgifter, får du information via e-post om hur detta påverkar dig. Informationen kommer att finnas tillgänglig i god tid (30 dagar) innan uppdateringen börjar gälla. Tveka inte att höra av dig till oss på info@k4naprapati.se eller 09-644 40 00 om du har några frågor.